GREEK GR
Δε-Πα: 9:00-17:00
Σαβ: 10:00-15:00
 210 33 33 300
Δε-Πα: 9:00-17:00
Σαβ: 10:00-15:00
 210 33 33 300
Άμστερνταμ: Όσα πρέπει να ξέρετε και να δείτε
Trips 14/10/2016

Άμστερνταμ: Όσα πρέπει να ξέρετε και να δείτε

Άμστερνταμ: Όσα πρέπει να ξέρετε και να δείτε

Άμστερνταμ σημαίνει πράσινο, ποδήλατα, κανάλια, coffee shops, sex shops και έντονη νυχτερινή ζωή.

Μπορεί να συνδυάσει τον ρομαντισμό αλλά και το «ξεσάλωμα». Είναι ιδανικό για ζευγάρια αλλά και για single.

Άρα είτε είσαι μόνος είτε με την σχέση σου είτε με την παρέα σου τον Άμστερνταμ είναι ιδανικό για ένα ταξιδάκι.

Πάμε να κάνουμε μια γρήγορη «βόλτα» για να ξέρεις και εσύ που να πας?


Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με τα αξιοθέατα. Που δεν είναι και λίγα. Κρατήσου, είναι πάνω από 80 συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που στεγάζονται στις εκκλησίες της πόλης. Αλλά γι αυτό είναι το travelplan.gr εδώ για να σου πει ποια δεν πρέπει να παραλείψεις από το πρόγραμμα σου.

1. Το Κρατικό Μουσείο του Άμστερνταμ (Het Rijksmuseum Amsterdam), το οποίο είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο της πόλης. Βρίσκεται στην Πλατεία Μουσείου. Στις 200 αίθουσές του εκτίθενται έργα που αφορούν κυρίως στην ιστορία και στην τέχνη της Ολλανδίας.

2. Το Μουσείο της Πόλης (Het Stedelijk Museum), το οποίο βρίσκεται στην Πλατεία Μουσείου και περιλαμβάνει γύρω στα 90.000 έργα, όπως του Σεζάν, Ροντέν, Ματίς, Πικάσο, Μοντριάαν και Γουόρχολ

3. Το Μουσείο Βαν Γκογκ (Het Van Gogh Museum), το οποίο αποτελεί το σπουδαιότερο μουσείο στον κόσμο με αναφορά στο μεγάλο ζωγράφο. Βρίσκεται, επίσης, στην πλατεία Μουσείου.

4. Το Σπίτι της Άννας Φρανκ (Het Anne Frank Huis): αποτελεί οικοδόμημα του 1635 και είχε χρησιμοποιηθεί ως κατοικία και από άλλους επιφανείς πολίτες του Άμστερνταμ.

5. Η Παλαιά Εκκλησία (De Oude Kerk), είναι η παλαιότερη εκκλησία του Άμστερνταμ και το παλαιότερο σωζόμενο κτήριο της πόλης.

6. Η Νέα Εκκλησία (De Nieuwe Kerk), βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στην πλατεία Νταμ (Dam), δίπλα στο Βασιλικό Παλάτι.

7. Ο Αγ. Νικόλαος (Sint-Nicolaaskerk), ρωμαιοκαθολική βασιλική, κτισμένη μεταξύ των ετών 1884-7.


Συνεχίζουμε με την «Κόκκινη Συνοικία» (De Rosse Buurt/De Wallen of De Walletjes) και γιατί πρέπει να την επισκεφτείς οπωσδήποτε και κυρίως βραδινές ώρες.

Η «Κόκκινη Συνοικία» αποτελεί μία «ιδιαίτερη» περιοχή στο κέντρο του Άμστερνταμ γι αυτό και είναι από τους πιο πολυσύχναστους τουριστικά προορισμούς της πόλης. Αποτελείται από μικρά και στενά δρομάκια που έχουν ως χαρακτιριστικό τον χαμηλό κόκκινο φωτισμό των οικημάτων, γι αυτό και η «διεθνής» ονομασία του.
H παλαιότερη εκκλησία του Άμστερνταμ (Oude Kerk) βρίσκεται στο κέντρο της. Παρ’ όλα αυτά, από τον 16ο αιώνα, άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα πορνεία στην περιοχή Άουντεζέιντε. Από τον 19ο αιώνα και μετά, ιδιαίτερα στην δεκαετία του 1920, έγινε συστηματική κατεδάφισή τους, αλλά εμφανίστηκε το φαινόμενο της πορνείας του «δρόμου». Οι πρώτες βιτρίνες εμφανίστηκαν το 1930 και καθιερώθηκαν οριστικά με την δεκαετία του ’60. Πίσω από τις βιτρίνες με τον κόκκινο φωτισμό βρίσκονται οι εργαζόμενες που «εκτίθενται» σε κοινή θέα.
Ο χώρος αυτός δεν αποτελεί απλά το κέντρο του «πληρωμένου έρωτα» αλλά γίνονται προσπάθειες για να σταματήσει η αίσθηση του χυδαίου, μέσα από τον σεβασμό στις εργαζόμενες γυναίκες. Η πορνεία είναι νόμιμη και τηρούνται αυστηρά οι γραπτοί αλλά και οι άγραφοι νόμοι.
Εννοείται, ότι εκεί θα βρεις sex shops, τα περίφημα coffee shops αλλά και θέατρα με αντίστοιχο περιεχόμενο.
Τέλος, μην ξεχάσεις να κάνεις μια βόλτα με ποδήλατο. Όπως θα καταλάβεις και ο ίδιος, αν όχι όλοι οι περισσότεροι κινούνται με ποδήλατα. Ποδήλατα κάθε τύπου. Και αξίζει να δεις τα υπέροχα κανάλια αλλά και γενικά την μαγεία του Άμστερνταμ πάνω σε ένα ποδήλατο.

Ελπίζουμε να το βάλατε στη λίστα «Προορισμοί που θέλω να δω». Μπορείς να δεις και εδώ.