GREEK GR
Δε-Πα: 9:00-19:00
Σαβ: 10:00-15:00
 210 33 33 300
Δε-Πα: 9:00-19:00
Σαβ: 10:00-15:00
 210 33 33 300

1 Επιβάτης

- +
Ενήλικας
- +
από 2 ετών έως 11
- +
έως 2 ετών
Κλείσιμο
Οργανωμένη Εκδρομή στην Ελλάδα

Χρυσοβίτσι - Αρκουδόρεμα - Λιμποβίσι - Ελάτη Αρκαδιανή Οστρακίνα - Ι.Μ.Βαρσών - Στεμνίτσα Καρύταινα - Λεβίδι Μαντινεία - Κάψια

 Αναχωρήσεις: 24 & 31 Δεκεμβρίου 2016

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ - ΑΡΚΑΔΙΑΗ - ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ – ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ - ΤΡΙΠΟΛΗ

Αναχώρηση 07:30 από Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ με προορισμό την Αρκαδία. Αρχίζουμε τις επισκέψεις μας από την πετρόχτιστη ιστορική Καρύταινα με το θρυλικό πεντάτοξο γεφύρι και το Φράγκικο κάστρο του 13ου αιώνα. Θα συνεχίσουμε για το πρότυπο κέντρο γεύσεων και σπιτικής μαγειρικής “Αρκαδιανή” στο χωριό Ψάρι όπου θα γνωρίσουμε τον τρόπο παρασκευής πλήθους τοπικών αγνών βιολογικών προϊόντων και χρόνος για γεύμα. Αργότερα στη Στεμνίτσα παλιό κέντρο αργυροχρυσοχοΐας θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια του χωριού για να δούμε το Ηρώο των Αγωνιστών του ’21 και εξωτερικά το λαογραφικό μουσείο. Επόμενος σταθμός μας η Δημητσάνα. Στην επίσκεψή μας στο “ζωντανό” Μουσείο Υδροκίνησης (έξοδα ατομικά), θα παρακολουθήσουμε πως έφτιαχναν παλιά το μπαρούτι στους θρυλικούς μπαρουτόμυλους και πως χρησιμοποιούσαν τη δύναμη του νερού. Εδώ βρίσκεται και το σπίτι του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε΄ και πολλά κειμήλια στη Βιβλιοθήκη της όπως η ορειχάλκινη λάρνακα με τα οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού, η σέλα του αλόγου του Παπαφλέσσα κ.α. Χρόνος για καφέ και κατευθυνόμαστε για την Τρίπολη και εγκατάσταση στο νεόκτιστο (Δεκ-2012) TRIPOLI CITY HOTEL 3* SUP. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο - ρεβεγιόν με διασκέδαση από DJ, χορός ως αργά!

2η μέρα: Ι.Μ.ΒΑΡΣΩΝ - ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ - ΤΡΙΠΟΛΗ!

Χρόνια Πολλά! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας αρχίζει ιδανικά με επίσκεψη στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών (11ου μ.Χ. αιώνα), ένα καταφύγιο ομορφιάς και πνευματικότητας που ορθώνεται στο όρος Κτενιάς, μόλις 11 χιλιόμετρα από την Τρίπολη. Από το Άγιο Βήμα ξεκινάει μυστικό αγίασμα που πληθαίνει και ξεχύνεται άφθονο από τις πολλές δροσερές βρύσες σ’αυτό το περιβόλι του Θεού. Στο πνεύμα της ημέρας, ακολουθούν παιχνίδια με το χιόνι ή αχνιστά ροφήματα στο σαλέ του χιονοδρομικού της Οστρακίνας. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για το γιορτινό μας μεσημεριανό τραπέζι!  Ξεκούραση και το απόγευμα θα περπατήσουμε στο κέντρο. Θα σταθούμε στις πρόσφατα αναπλασμένες κεντρικές πλατείες Πετρινού με το Μαλλιαροπούλειο θέατρο, Αγίου Βασιλείου με τον επιβλητικό ναό το τέμπλο του οποίου είναι έργο του Τσίλερ και βέβαια την πλατεία Άρεως. Επιστροφή, διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙ - (Αρκουδόρεμα - Λιμποβίσι) - ΕΛΑΤΗ - ΒΥΤΙΝΑ

Πρόγευμα μπουφέ και υπέροχη ημέρα φυσιολατρίας στην καρδιά του Μαινάλου. Πρώτος μας σταθμός το Χρυσοβίτσι όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Δασικής Ιστορίας που στεγάζεται στο παλαιό εργοστάσιο ξυλείας. Στη συνέχεια (καιρού επιτρέποντος) θα επισκεφθούμε την Παναγιά του Αρκουδορέματος, ένα εκκλησάκι που έχτισε ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης σαν τάμα για την καλή έκβαση του Αγώνα και στο Λιμποβίσι το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και της ξακουστής φαμελιάς του. Ακολουθώντας ειδυλλιακή διαδρομή στο δάσος, φθάνουμε στην Ελάτη όπου θα θαυμάσουμε τις υπέροχες ξύλινες δημιουργίες του Χρήστου Σιμόπουλου και αργότερα χρόνος για γεύμα στην κοσμοπολίτικη Βυτίνα με τα πετρόχτιστα παραδοσιακά σπίτια και τη γραφική πλατεία με τα μαγαζάκια. Επιστρέφουμε στην Τρίπολη για ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: ΤΡΙΠΟΛΗ - ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ - ΛΕΒΙΔΙ - ΚΑΨΙΑ (οινοποιείο & σπήλαιο) - ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα μπουφέ και κατευθυνόμαστε προς το “Μαντινειακό Πεδίο”, για να δούμε τον αρχιτεκτονικά παράδοξο ναό της Αγίας Φωτεινής. Ακολουθώντας τους δρόμους των περιστεριώνων και του μοσχοφίλερου, μεταφερόμαστε στο γραφικό Λεβίδι μέσα στα έλατα στις παρυφές του δάσους. Εδώ θα επισκεφθούμε το Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας (εκμαγείο Κολοκοτρώνη), (έξοδα ατομικά) και θα έχουμε χρόνο για ένα ζεστό ρόφημα στα αρχοντικά του σαλόνια! Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γνήσια παραδοσιακό, οικογενειακό οινοποιείο “Καλόγρη” με τις υπέροχες τοπικές αρωματικές ποικιλίες σε “ετικέτες” περιορισμένης παραγωγής. Χρόνος για γεύμα και πριν αποχαιρετήσουμε την Αρκαδία, θα ξεναγηθούμε στα ζωντανά γλυπτά της φύσης στο κοντινό σπήλαιο Κάψια (έξοδα ατομικά) που είναι το νέο στολίδι της περιοχής. Επιστρέφουμε στην Αθήνα μέσω του αυτοκινητοδρόμου με ενδιάμεση στάση.

Αναχωρήσεις: 24 & 31 Δεκ, 4 μέρες

Τιμή κατ’άτομο με Πούλμαν με ημιδιατροφή / ΡΕΒΕΓΙΟΝ

 

4 μέρες

 

24 – 27 Δεκ

31 Δεκ – 3 Ιαν

Δίκλινο

248 €

255 €

Μονόκλινο

345 €

360 €

Περιλαμβάνονται:

Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

Διαμονή στο νεόκτιστο (Δεκ 2012) και υπερσύγχρονο TRIPOLI CITY HOTEL 3*Superior (προδιαγραφών Α κατ) στην Τρίπολη

Μπουφέ πρόγευμα και ένα κύριο γεύμα καθημερινά (ημιδιατροφή)

Ρεβεγιόν με μουσική από D.J. στις 24 & 31 Δεκεμβρίου στη θέση του δείπνου της ημέρας

Αρχηγός / Συνοδός

Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75ετών

Φ.Π.Α.

ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ: 

Μέχρι 30 ημέρες πριν   : 80€ άτομο για οργανωμένα ταξίδια στην Ευρώπη

                                      : 140€ το άτομο για οργανωμένα ταξίδια μακρινά- εξωτικά

                                      : 40€ το άτομο για κρατήσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα και οδικές εκδρομές 

29-15 ημέρες πριν       : 250€ άτομο για οργανωμένα ταξίδια στην Ευρώπη και εξωτικά

                                    : Ακυρωτικά μίας διανυκτέρευσης για ξενοδοχεία στην Ελλάδα και οδικές εκδρομές 

14-01 ημέρες πριν      : Το σύνολο της αξίας της εκδρομής - ξενοδοχείου 

Ενημερωτικό Εκδρομής (ξενοδοχεία, πτήσεις ,ώρα συνάντησης στο αεροδρόμιο) 3 ήμερες πριν την αναχώρηση