GREEK GR
Δε-Πα: 9:00-19:00
Σαβ: 10:00-15:00
 210 33 33 300
Δε-Πα: 9:00-19:00
Σαβ: 10:00-15:00
 210 33 33 300

1 Επιβάτης

- +
Ενήλικας
- +
από 2 ετών έως 11
- +
έως 2 ετών
Κλείσιμο
Θεοφάνεια

Παραμυθένια Φώτα στη Λαπωνία!
Ροβανιέμι - Ράνουα - Όουλου – Ελσίνκι

Οι παρακάτω τιμές ισχύουν για κρατήσεις που θα γίνουν μέχρι και 21/11/2016.

Αναχώρηση : 3-7 Ιανουαρίου 2017 

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πρωινή αναχώρηση για το Ροβανιέμι. Μεταφορά στο χωριό του Αϊ Βασίλη, ακριβώς πάνω στον Αρκτικό Κύκλο, όπου θα έχετε την ευκαιρία να μιλήστε μαζί του, να φωτογραφηθείτε και ίσως να του εκφράσετε κάποια σας επιθυμία. Στο ταχυδρομείο του θα μπορέσετε να στείλετε κάρτες και γράμματα στους αγαπημένους σας για τα επόμενα Χριστούγεννα.Επίσκεψη στο Snowman World για να θαυμάσετε τα ξεχωριστά γλυπτά από πάγο και χιόνι και να συμετάσχετε σε όλες τις δραστηριότητες στο Snowman World, όπως πατινάζ στον πάγο, μάθημα snowboarding, γλυπτική στο χιόνι αλλά και τσουλήθρες πάγου! Γεύμα στο ένα και μοναδικό στο είδος του Ice Restaurant ακριβώς επάνω στον Αρκτικό Κύκλο και δίπλα στον Άγιο Βασίλη. Το εστιατόριο, που βρίσκεται στο χωριό του Άι Βασίλη στο Rovaniemi, θα είναι κρατημένο κατόπιν αιτήματος μας για το γκρουπ μας, ώστε να απολαύσουμε το μενού που δημιουργήθηκε από τον σεφ τους! Προαιρετικά, μπορείτε να επισκεφθείτε το Σάντα Πάρκ, ένα Χριστουγεννιάτικο Λούνα Πάρκ, μέσα σε μια τεράστια σπηλιά, το οποίο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τους μικρότερους μας φίλους Μέχρι την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο χρόνος για αγορές, μιας και εδώ θα βρείτε την μεγαλύτερη ποικιλία τοπικών ειδών και αναμνηστικών. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – SNOWMOBILE SAFARI – ΦΑΡΜΑ ΤΑΡΑΝΔΩΝ – ΦΑΡΜΑ ΧΑΣΚΥ

Μετά το πλούσιο πρωινό μπούφε θα ζήσουμε μία μοναδική εμπειρία, την  “αρκτική” περιπέτεια, που θα ξεκινήσει στο γραφείο του σαφάρι. Όλοι οι συμμετέχοντες θα προμηθευτούν με ειδικές στολές, γάντια, μπότες, κράνη και οτιδήποτε χρειάζεται για να τους κρατήσει ζεστούς κατά την διάρκεια του Σαφάρι με τα snowmobiles. Οι τοπικοί αρχηγοί θα σας γνωρίσουν τα μηχανάκια του χιονιού και τον τρόπο οδήγησης τους. Επίσκεψη πάνω από το παγωμένο ποτάμι της φάρμας των σκυλιών χάσκι με τα πρασινογάλαζα μάτια, εδώ θα  έχετε φυσικά την ευκαιρία να οδηγήσετε και το έλκηθρο τους και  να πάρετε το σχετικό δίπλωμα! Καφές στο ύπαιθρο που θα ετοιμάσουν οι αρχηγοί της αποστολής με την βοήθεια των συμμετεχόντων.Συνεχίζουμε για τη φάρμα των ταράνδων, ο  Martti θα σας γνωρίσει τον Rudolf  και τους άλλους τάρανδους του και θα οδηγήσετε το έλκηθρο τους, τον τρόπο μετακίνησης των Λαπώνων από τα πολύ παλιά χρόνια. Γύρω από την φωτιά θα απολαύσουμε ένα “Εκδρομικό” γεύμα με ψωμί και λουκάνικα και καφέ, τσάι ή ζεστό χυμό. Διασκεδάστε στο άφθονο χιόνι.Μεταφορά στο μουσείο Άρκτικουμ και θα δούμε το κέντρο Αρκτικής ιστορίας με εκθέματα μέσα από τα οποία θα γνωρίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής  των Λαπώνων  αλλά και ολόκληρης της Αρκτικής.Επιστροφή στο ξενοδοχείο και  μια σάουνα επιβάλλεται  για ξεκούραση και ανταλλαγή των εμπειριών της ημέρας. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΡΑΝΟΥΑ - ΟΟΥΛΟΥ

Μετά τον πλούσιο πρωινό μπουφέ θα αποχαιρετίσουμε τη Ροβανιέμι. Η δίωρη σχεδόν διαδρομή μας μέσα στο κατάλευκο τοπίο θα μας φέρει στον Βορειότερο Ζωολογικό Κήπο της Ευρώπης, την Ράνουα. Εδώ θα γνωρίσετε όλα τα ζώα που ζούν σε Αρκτικές συνθήκες, όπως λύκους, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες καθώς και την πολική αρκούδα. Πριν την αναχώρησή μας γεύμα στο εστιατόριο του κήπου.Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Όουλου και πτήση γα το Ελσίνκι, μεταφορά στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΕΛΣΙΝΚΙ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και η πρώτη μας γνωριμία με την «Κόρη της Βαλτικής» θα αρχίσει με την ξενάγηση της πόλης. Ανάμεσα σε άλλα θα δούμε τα παγοθραυστικά του φινλανδικού στόλου, το προεδρικό μέγαρο και την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι, τον ορθόδοξο ναό Ουσπένσκι, την πλατεία της γερουσίας με τον καθεδρικό του Αγίου Νικολάου, το Ολυμπιακό Στάδιο, το κτίριο της Όπερας , τα ναυπηγεία, το μνημείο του συνθέτη Συμπέλιους, την περίφημη εκκλησία των βράχων.Η ξενάγηση μας θα τελειώσει στο εστιατόριο για το γεύμα μας.Το απόγευμα ελεύθερο για ψώνια ή μια προσωπική γνωριμία με την πόλη. Περπατήστε στους πεζόδρομους κοιτάζοντας τις βιτρίνες και πιείτε τον καφέ σας στο Εσπλανάντι. Το βράδυ δειπνήστε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και συνεχίστε τη βραδιά σας στο τζαζ κλαμπ STORYVILLE ή σε ένα από τα πολλά μπαρ ή ντίσκο της πόλης.

5η μέρα: ΕΛΣΙΝΚΙ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μετά το πλούσιο πρωινό μπουφέ του ξενοδοχείου μας, λίγη ώρα ελεύθερη στην διάθεσή σας για εξ ιδίων εξερεύνηση της πόλης. Μεταφορά στο Αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω σταθμού.

Τιμή κατά άτομο:

Δίκλινο

Μονόκλινο

3ο άτομο παιδί έως 11 ετών
σε τρίκλινο

1.270 €

1.430 €

1.080 €

Σημειώσεις:
•Λόγω των καιρικών συνθηκών της περιοχής, η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του γκρουπ.
•Τα ξενοδοχεία είναι όλα Α’ κατηγορίας.
•Οι πτήσεις είναι τσάρτερ.
•Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μίας επιπλέον κλίνης.

Απαραίτητα έγγραφα:Η Φινλανδία είναι εντός της Συνθήκης Σέγκεν και δεν είναι απαραίτητο το διαβατήριο παρά μόνο η ταυτότητά μας (νέου τύπου).

Συμβουλές υγείας: Η Φινλανδία δεν χρήζει ιδιαίτερης πρόληψης (π.χ. εμβόλια), ωστόσο προβλέψτε να φέρετε μαζί σας ρουχισμό ανάλογο της εποχής του χρόνου, γάντια, σκούφους κ.λπ.


Περιλαμβάνονται:

•Αεροπορικά εισιτήρια με απ’ ευθείας πτήσεις  Αθήνα – Ροβανιέμι//Ελσίνκι-Αθήνα.

   Αθήνα - Ροβανιέμι  Α3 4010  09.00-15.15
   Όουλου - Ελσίνκι   D8 5611   19.10-20.15

    Ελσίνκι - Κων/πολη ΤΚ 1764  18.15-22.45
    Κων/πολη - Αθήνα  ΤΚ 1841  01.45-02.05

•Αεροπορικο εισιτήριο Όουλου-Ελσίνκι.

•Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο Α' κατηγορίας κεντρικό στο Ροβανιέμι & Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο Α' κατηγορίας στο Ελσίνκι με πρωινό μπουφέ , γεύματα και δείπνα καθημερινά.

•Χρήση σάουνας σε όλα τα ξενοδοχεία.

•Ασύρματο internet στα ξενοδοχεία.

•Χρήση πισίνας σε όλα τα ξενοδοχεία (όπου διαθέσιμη).

•Γεύμα στο ICE RESTAURANT στο χωριό του Άι Βασίλη!

•Μεταφορά και επίσκεψη στο χωριό του Αϊ Βασίλη στο Ροβανιέμι.

•Μεταφορά και είσοδος στο Άρκτικουμ.

•Είσοδος στο SNOWMAN WORLD στο χωριό του Άι Βασίλη

•Πιστοποιητικό Αρκτικού Κύκλου.

•Εκδρομή με Snowmobile με ειδικά ρούχα και μπότες.

•Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων και βόλτα με έλκηθρο ταράνδων.

•Επίσκεψη σε φάρμα σκυλιών χάσκι και βόλτα με έλκηθρο χάσκι.

•Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

•Μεταφορά στο Santa Park με προαιρετική είσοδο (33€ ενήλικας, 27,50€ παιδί 4 έως 14 ετών).

•Μεταφορά και είσοδος στο Ζωολογικό κήπο της Ράνουα.

•Ειδικοί τοπικοί αρχηγοί κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων.

•Αρχηγός εκδρομής από την Αθήνα.

•ΦΠΑ, Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

•Ενημερωτικό έντυπο (3 ημέρες πριν την αναχώρηση).

 
Δεν Περιλαμβάνονται :

•Φόροι αεροδρομίων (220€ )

•Είσοδοι σε μουσεία.

•Ότι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ: 

Μέχρι 30 ημέρες πριν   : 80€ άτομο για οργανωμένα ταξίδια στην Ευρώπη

                                      : 140€ το άτομο για οργανωμένα ταξίδια μακρινά- εξωτικά

                                      : 40€ το άτομο για κρατήσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα και οδικές εκδρομές 

29-15 ημέρες πριν       : 250€ άτομο για οργανωμένα ταξίδια στην Ευρώπη και εξωτικά

                                    : Ακυρωτικά μίας διανυκτέρευσης για ξενοδοχεία στην Ελλάδα και οδικές εκδρομές 

14-01 ημέρες πριν      : Το σύνολο της αξίας της εκδρομής - ξενοδοχείου 

Ενημερωτικό Εκδρομής (ξενοδοχεία, πτήσεις ,ώρα συνάντησης στο αεροδρόμιο) 3 ήμερες πριν την αναχώρηση