GREEK GR
Δε-Πα: 9:00-19:00
Σαβ: 10:00-15:00
 210 33 33 300
Δε-Πα: 9:00-19:00
Σαβ: 10:00-15:00
 210 33 33 300

Κωνσταντινούπολη - Πριγκιποννήσια - Ντολμά Μπαχτσέ

1 Επιβάτης

- +
Ενήλικας
- +
από 2 ετών έως 11
- +
έως 2 ετών
Κλείσιμο
Καλοκαίρι 2016
Κωνσταντινούπολη, μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου, πολιτισμικό σταυροδρόμι και η μοναδική πρωτεύουσα που μοιράζεται  ανάμεσα σε δύο ηπείρους. Αποτελεί μια πόλη που μαγεύει και εθίζει τους επισκέπτες της. Η μαγεία του Βοσπόρου το βράδυ, τα στενά γραφικά σοκάκια, οι πολύχρωμες αγορές και οι μυρωδιές που αναβλύζουν από τα διάφορα μπαχάρια και ναργιλέδες. Μια φαντασμαγορική εμπειρία αισθήσεων.Μια πόλη που δε χορταίνεις όσες φορές και αν αγναντέψεις την παραλία του Βοσπόρου, όσες φορές και αν χαθείς στα δρομάκια του Grand Bazaar, όσες φορές και αν περπατήσεις την παλιά πόλη… Έχει αυτήν την γοητεία, την μαγεία, που πάντα θα σε καλεί πίσω για ένα ακόμα ταξίδι.

1η μέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχωρούμε αεροπορικώς για την Κωνσταντινούπολη, μοναδική πόλη στον κόσμο που μοιράζεται σε δύο ηπείρους και είναι σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Άφιξη και μετά την παραλαβή των αποσκευών, ξεκινάμε με επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλή,  την Παναγία των Βλαχερνών και την Μονή Χώρας με τα υπέροχα ψηφιδωτά. Με το τέλος της επίσκεψης, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Σας προτείνουμε κρουαζιέρα στον Βόσπορο (προαιρετική. Το υπόλοιπο της μέρας στην διάθεσή μας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη).

2η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρόγευµα, ακολουθεί ξενάγηση όπου θα γνωρίσουμε τα σπουδαιότερα Οθωμανικά και Βυζαντινά μνημεία, αλλά και τα σύγχρονα αξιοθέατα της Πόλης. Θα ξεκινήσουμε με την Αγία Σοφία, της οποίας ο τρούλος έχει 55 µ. Ύψος και 31 µ. διάμετρο. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σηµαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχµέτ, πιο γνωστό σαν Μπλέ Τζαµί από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση, τον Ιππόδρομο, απομεινάρια του οποίου διακρίνονται στην άκρη της πλατείας. Θα επισκεφθούμε ακόμα το παλαιό Υδραγωγείο και το Τοπκαπί, παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα µε ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές, σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους, µε θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά. Τελευταία μας επίσκεψη στην Σκεπαστή Αγορά Καπαλί Τσαρσί. Το βράδυ στη διάθεσή μας. Σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε show παραδοσιακού τούρκικου «χορού της κοιλιάς» σε γνωστό κέντρο με μουσική και φαγητό για μια ξεχωριστή βραδιά (ενημερώστε μας για κράτηση).

 

3η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΙΑ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή μας στα δημοφιλή Πριγκιποννήσια, την Χάλκη με την Θεολογική Σχολή και την Πρίγκηπο. Συνιστούμε μια επίσκεψη με τα αμαξάκια μέχρι τον Άγιο Γεώργιο τον Κουδουνά, στην Πρίγκηπο. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Αργότερα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην Κωνσταντινούπολη.

 

4η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Σήμερα θα επισκεφτούμε το παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ που χτίστηκε τον 19ο αιώνα από τον Αμπντουλμεσίτ. Θα σας εντυπωσιάσει η αίθουσα υποδοχής με τις 56 κολόνες και το κρυστάλλινο πολυέλαιο βάρους 4,5 τόνων. Επίσης θα επισκεφτούμε την Αιγυπτιακή Αγορά με μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων. Μετά θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 

Περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Ξενοδοχεία 4* ή 5*
• Πρόγευμα καθημερινά
• 1 γεύμα σε τοπικό εστιατόριο
• Μεταφορά από & προς αεροδρόμιο-ξενοδοχείο εξωτερικού
• Εκδρομές-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται
• Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής & Επαγγελματικής Ευθύνης
• Συνοδός στο τόπο προορισμού.

Δεν περιλαμβάνονται:
• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 135 €
• Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά
• Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.
• Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

Σημείωση: Η σειρά των εκδρομών και των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμιά από αυτές. Απαραίτητο ταξιδιωτικό έγγραφο: διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου (λατινικοί Χαρακτήρες).