GREEK GR
Δε-Πα: 9:00-19:00
Σαβ: 10:00-15:00
 210 33 33 300
Δε-Πα: 9:00-19:00
Σαβ: 10:00-15:00
 210 33 33 300

Πανόραμα Περού -Αρεκίπα (13ημ.) Έκπτωση -60€

1 Επιβάτης

- +
Ενήλικας
- +
από 2 ετών έως 11
- +
έως 2 ετών
Κλείσιμο
Χριστούγεννα

Αναχωρήσεις :  24 Δεκεμβρίου 2016

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Λίμα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η μέρα: ΛΙΜΑ

Άφιξη νωρίς το πρωί στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το μουσείο Larco Herrera, το οποίο συγκαταλέγεται στα 10 κορυφαία μουσεία της Νότιας Αμερικής  και  στεγάζεται σε ένα οίκημα του 18ου αιώνα στην περιοχή Pueblo Libre της Λίμα. Περιλαμβάνει καταπληκτικές συλλογές από χρυσά ,ασημένια, υφαντά  και  κεραμικά αντικείμενα κυρίως Προκολομβιανής τέχνης. Διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή από   κεραμικά (περίπου 50.000), πολλά από τα οποία βρίσκονται σε γυάλινες προθήκες και είναι επισκέψιμα στις αποθήκες του μουσείου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΛΙΜΑ

Η πρωινή μας ξενάγηση είναι αποκαλυπτική των συνιστωσών του χαρακτήρα της πρωτεύουσας του Περού, αφού  η επίσκεψη στη πλατεία των Όπλων με το προεδρικό Μέγαρο και στο Καθεδρικό Ναό - στον οποίο βρίσκεται ο τάφος του κατακτητή Πιζάρο - στο μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου με τις κατακόμβες, συνδυάζεται με τα μοντέρνα αριστοκρατικά προάστια Μιραφλόρες και Σαν Ισίδρο.  Στη συνέχεια μας περιμένει η επίσκεψη στο Παγκοσμίως διάσημο Μουσείο του Χρυσού όπου φυλάσσονται μερικά από τα κορυφαία ευρήματα των Προκολομβιανών Πολιτισμών της περιοχής.  Απόγευμα ελεύθερο για την αγορά της πόλης . Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΛΙΜΑ – ΠΑΡΑΚΑΣ – ΝΑΣΚΑ

Νωρίς το πρωί αναχώρηση οδικώς για το παράκτιο Παράκας όπου θα επιβιβαστούμε σε ειδικά ταχύπλοα για να απολαύσουμε μια δίωρη κρουαζιέρα (καιρού επιτρέποντος) στον υδροβιότοπο των Iσλας Mπαγιέστας, με τη σπάνια πανίδα που αποτελείται από θαλάσσια λιοντάρια και άφθονα είδη πτηνών. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην έρημο της Nάσκα, η οποία είναι παγκοσμίως διάσημη για τις μυστηριώδεις γραμμές της. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΝΑΣΚΑ – ΑΡΕΚΙΠΑ

Το πρωί μας περιμένει η μοναδική εμπειρία της πτήσης με ελαφρά  αεροπλάνα πάνω από τις ιδιότυπες γραμμές με τα διάφορα σχήματα που τόσες συζητήσεις έχουν γίνει σχετικά με τη προέλευση τους ( καιρού επιτρέποντος ). Αναχώρηση μέσω μίας θαυμάσιας διαδρομής κατά μήκος του ωκεανού στην αρχή και διασχίζοντας τις Άνδεις στη συνέχεια, για την Aρεκίπα, τη «Λευκή» πόλη – κόσμημα αποικιακής αρχιτεκτονικής και  τελικό μας προορισμό για σήμερα. Ο απογευματινός μας περίπατος στην υπέροχη κεντρική πλατεία της πόλης με τα αποικιακά κτίρια- κοσμήματα είναι αποκαλυπτικός της σπάνιας ομορφιάς της. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

6η μέρα: ΑΡΕΚΙΠΑ – ΠΟΥΝΟ

Η μέρα μας ξεκινά με τη ξενάγηση της «Λευκής Πόλης» των Άνδεων. Ο Καθεδρικός Ναός, η διάσημη κεντρική πλατεία, οι εξαίρετες αποικιακές εκκλησίες και βέβαια το περίφημο μοναστήρι της Σάντα Καταλίνα είναι τα κυριότερα αξιοθέατα που θα απολαύσουμε. Στη συνέχεια αναχώρηση οδικώς για τη λίμνη Τιτικάκα, που στα 3890μ. είναι η μεγαλύτερη λίμνη στο κόσμο σε τέτοιο υψόμετρο. Άφιξη στο παραλίμνιο Πούνο, χτισμένο αμφιθεατρικά στις όχθες της λίμνης. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο  και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. 

7η μέρα: ΠΟΥΝΟ

Η ολοήμερη ξενάγηση ξεκινάει με βαρκάδα στη λίμνη Tιτικάκα όπου θα επισκεφθούμε τα μοναδικά «επιπλέοντα νησιά» που είναι φτιαγμένα από καλάμια και που κατοικούνται εδώ και αιώνες  από τους Ούρος. Στη συνέχεια μας περιμένει το Σιλουστάνι με τα περίφημα Τσούλπας, τους τάφους – πύργους  που χρησιμοποιούνταν ως τελευταία κατοικία για τους πολίτες της ανώτατης τάξης της φυλής των Αϊμαρά. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Τέλος μία βόλτα στο ίδιο το Πούνο θα κλείσει  τη μέρα μας.

8η μέρα: ΠΟΥΝΟ – ΚΟΥΣΚΟ

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε, οδικώς, για το Κούσκο  τη «μυθική» πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας, στη καρδιά των Άνδεων.  Η απογευματινή μας ξενάγηση  στην κατά πολλούς ομορφότερη αποικιακή πόλη του Περού, θα μας γοητεύσει με την εξαίρετη αποικιακή αρχιτεκτονική της, η οποία οφείλεται στους Ισπανούς που ξεδίπλωσαν τις αρετές τους πάνω στα προϋπάρχοντα παλάτια και κτίρια των Ίνκας. Θα επισκεφθούμε τη διάσημη πλατεία των Όπλων με το Καθεδρικό Ναό και το παρεκκλήσι του Ελ Τριούνφο και το  ναό του Αγίου Δομίνικου που χτίστηκε πάνω στη περίφημη Κορικάντσα, εκεί που κάποτε ήταν ο «ναός του Ήλιου». Το δείπνο μας σήμερα συνοδεύεται  με παραδοσιακούς χορούς των Ίνκας σε τοπικό εστιατόριο.

9η μέρα: ΚΟΥΣΚΟ – ΜΑΤΣΟΥ ΠΙΤΣΟΥ - ΙΕΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΊΝΚΑΣ

Πρωινή αναχώρηση για την ολοήμερη επίσκεψη με τραίνο στο θρυλικό Mάτσου Πίτσου, το οποίο ανακάλυψε το 1911 ο σπουδαίος Αμερικάνος αρχαιολόγος Χίραμ Μπίγκαμ και που αποτελεί αναμφισβήτητα το κορυφαίο αρχαιολογικό χώρο της Νοτίου Αμερικής.  Ο μοναδικός συνδυασμός  της εξαιρετικής τοπογραφίας της περιοχής, της οργιώδους βλάστησης και της επιβλητικής αρχιτεκτονικής αποτελούν ένα σύνολο απαράμιλλης που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και το απόγευμα θα συνεχίσουμε για την Ιερή κοιλάδα των Ίνκας , όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

10η μέρα: ΙΕΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΊΝΚΑΣ – ΚΟΥΣΚΟ

Μετά το πρωινό μας  θα επισκεφθούμε την αγορά του Πίσακ με τη αυθεντική της γραφικότητα, ενώ αμέσως μετά μας περιμένει το φρουρίου του Ογιανταϊτάνμπο, με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική τεχνοτροπία που ανέπτυξαν οι Ίνκας. Όλα αυτά συνοδεύονται από τη τραχιά ομορφιά των τοπίων των Άνδεων και τη γαλήνια εικόνα των χωριών των ιθαγενών. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και το απόγευμα αναχώρηση για το Κούσκο.

11η μέρα: ΚΟΥΣΚΟ – ΛΙΜΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τον  επιβλητικό αρχαιολογικό χώρο  του Σακσαϊχουαμάν, που δεσπόζει της πόλης, ένα από  τα κυριότερα αξιοθέατα του Κούσκο. Το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λίμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η μέρα: ΛΙΜΑ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μας,  μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

13η μέρα: ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα.

Τιμή κατά άτομο : 

Δίκλινο : 3.290 €

Μονόκλινο : 4.085 €

Περιλαμβάνονται: 

Αεροπορικά εισιτήρια με Αegean /Air Europa 

   Αθήνα –  Μαδρίτη          09.05 – 12.15

   Μαδρίτη –  Λίμα             23.55 – 06.20+1

   Λίμα  – Μαδρίτη            11.30 – 05.25+1

   Μαδρίτη – Αθήνα           13.15 – 17.50

 

Ξενοδοχεία 5,4* με ημιδιατροφή καθημερινά

Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται


Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ΦΠΑ


Έμπειρος αρχηγός συνοδός


Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους


Αχθοφορικά


Φιλοδωρήματα

 

Δεν περιλαμβάνονται:


Φόροι αεροδρομίων


Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων ή δείπνων


Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

Ταξιδιωτικά έγγραφα

Απαραίτητο διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία επιστροφής του ταξιδιού.

Σημείωση: Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ή να πραγματοποιηθεί αντίστροφα, χωρίς όμως να παραλειφθεί κάποιο μέρος από τις ξεναγήσεις – εκδρομές όπως περιγράφονται αναλυτικά. 

ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ: 

Μέχρι 30 ημέρες πριν   : 80€ άτομο για οργανωμένα ταξίδια στην Ευρώπη

                                      : 140€ το άτομο για οργανωμένα ταξίδια μακρινά- εξωτικά

                                      : 40€ το άτομο για κρατήσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα και οδικές εκδρομές 

29-15 ημέρες πριν       : 250€ άτομο για οργανωμένα ταξίδια στην Ευρώπη και εξωτικά

                                    : Ακυρωτικά μίας διανυκτέρευσης για ξενοδοχεία στην Ελλάδα και οδικές εκδρομές 

14-01 ημέρες πριν      : Το σύνολο της αξίας της εκδρομής - ξενοδοχείου 

Ενημερωτικό Εκδρομής (ξενοδοχεία, πτήσεις ,ώρα συνάντησης στο αεροδρόμιο) 3 ήμερες πριν την αναχώρηση