GREEK GR
Δε-Πα: 9:00-19:00
Σαβ: 10:00-15:00
 210 33 33 300
Δε-Πα: 9:00-19:00
Σαβ: 10:00-15:00
 210 33 33 300

1 Επιβάτης

- +
Ενήλικας
- +
από 2 ετών έως 11
- +
έως 2 ετών
Κλείσιμο
Φθινόπωρο 2016

Το ιδιαίτερο μείγμα μπαρόκ & γοτθικής αρχιτεκτονικής, η Παλιά Πόλη στις όχθες του Μολδάβα, η σημαντική πολιτιστική κληρονομιά, το μαύρο θέατρο και η αύρα εποχής που αποπνέει, τοποθετούν την Πράγα ανάμεσα στις πιο ατμοσφαιρικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Το ιστορικό κέντρο, περπατιέται εύκολα και σχεδόν σε κάθε γωνιά θα βρείτε κι έναν καλό λόγο για να κοντοσταθείτε: ένα άγαλμα, ένας μπαρόκ τρούλος, μια γοτθική αψίδα. Το Αστρονομικό Ρολόι Οrloj, η γέφυρα του Καρόλου, το κάστρο και η γειτονιά του Κάφκα είναι τα πιο τουριστικά αξιοθέατα, ενώ οι συναυλίες κλασικής μουσικής, οι βραδιές τζαζ και οι μπιραρίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταξιδιωτικής εμπειρίας της Πράγας. Για μια πιο ήσυχη βόλτα προτείνονται η Εβραϊκή Γειτονιά, βόρεια της Παλιάς Πόλης, με μοντέρνα μπαράκια και μπουτίκ.

Αναχωρήσεις: 3, 10, 17, 24 Νοεμβρίου 2016 

Ξενοδοχεία :

•Marriott Courtyard Prague City 4* ή παρόμοιο
 Lucemburska Street 46, 130 00 Prague

•Hotel 987 4* ή παρόμοιο
 Senovážné náměstí 987/15 110 00 Πράγα

•Marriott 5* ή παρόμοιο
 V Celnici 8 110 00 Πράγα

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ-ΠΡΑΓΑ

Συγκέντρωση στοαεροδρόμιο και πτήση για Πράγα.Άφιξη στην "χρυσή πόλη" και συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και η ξενάγησή μας ξεκινάει με το "Μικρό μέρος" (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα.Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ.Νικολάου, θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της "Βασιλικής οδού" ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την "παρέλαση των αποστόλων" καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Μετά την ξενάγηση θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο για να απολαύσουμε την παραδοσιακή τοπική κουζίνα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας.Το βράδυ διασκεδάστε σε τοπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας.

2η μέρα: ΠΡΑΓΑ (Ξενάγηση Καστρούπολης)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγηση μας ξεκινάει με το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγ. Βίτου και στην ‘‘βασιλική’’ του Αγ. Γεωργίου. Μετά την ξενάγησή μας θα έχουμε 2ωρη κρουαζιέρα στο ποταμό Βολτάβα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την Πράγα από μια άλλη άποψη. Η κρουαζιέρα θα συνοδεύεται από γεύμα σε μπουφέ. Μετά το γεύμα ελεύθεροι για μια βόλτα στην πόλη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση «Μαύρου Θεάτρου», όπερα κ.α. ,   άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου!

3η μέρα: ΠΡΑΓΑ-ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε από την Πράγα με προορισμό την γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία. Γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α. περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Επιστροφή στην Πράγα. Βράδυ ελεύθερο.

4η μέρα: ΠΡΑΓΑ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό στο ξενοδχείο μας και με τις καλύτερες εντυπώσεις από την όμορφη πρωτεύουσα της κεντρικής Ευρώπης, αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής.

Τιμή κατ' άτομο
Ημερομηνίες Ξενοδοχεία Δικλινο Παιδί
έως 12 ετών
Μονόκλινο Φόροι
3,10,17,24/11 Marriott Courtyard Prague City 4* ή παρόμοιο 435 € 265 € 515 € 140 €
Hotel  987 4*ή παρόμοιο 455 € 365 € 545 €
Marriott 5* ή παρόμοιο 525 € 425 € 675 €

Παιδί  0-2 ετών : 200 € (συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίων)

Περιλαμβάνονται:

•Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Πράγα – Αθήνα.
 
  Αθήνα - Πράγα   Α3 864   09.15 - 10.50

  Πράγα - Αθήνα   Α3 865   16.35 - 20.15

•Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο της Πράγας. 

•Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στην Πράγα σε ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό.

•2 γεύματα σε τοπικό εστιατόριο.

•1 γεύμα στην κρουαζιέρα στο ποταμό Βολτάβα.

•Ξενάγηση της παλιάς πόλης της Πράγας.

•Ξενάγηση του Κάστρου της Πράγας.

•Ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ.

•Ελληνόφωνος συνοδός – Ξεναγός.

•Ταξιδιωτική ασφάλεια με επιπλέον παροχές.

•Ενημερωτικά έντυπα.

•Φ.Π.Α

 Δεν περιλαμβάνονται: 

• Φόροι αεροδρομίου 140€

• Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & λοιπά αξιοθέατα

• Ο,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα.


ΠΡΟΣΟΧΗ Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ή να πραγματοποιηθεί αντίστροφα, χωρίς όμως να παραλειφθεί κάποιο μέρος από τις ξεναγήσεις – εκδρομές όπως περιγράφονται αναλυτικά. Οι τελικές πτήσεις και τα ξενοδοχεία δίνονται με το ενημερωτικό 4 μέρες πριν την αναχώρηση.