GREEK GR
Δε-Πα: 9:00-19:00
Σαβ: 10:00-15:00
 210 33 33 300
Δε-Πα: 9:00-19:00
Σαβ: 10:00-15:00
 210 33 33 300

1 Επιβάτης

- +
Ενήλικας
- +
από 2 ετών έως 11
- +
έως 2 ετών
Κλείσιμο
Χριστούγεννα

ΔΕΛΧΙ – ΑΓΚΡΑ – ΤΖΑΙΠΟΥΡ

Αναχωρήσεις : 25 Δεκεμβρίου 2016


1η μέρα: ΑΘΗΝΑ– ΔΕΛΧΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Δελχί μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η μέρα: ΔΕΛΧΙ – ΜΑΤΟΥΡΑ – ΆΓΚΡΑ

Άφιξη το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο του Δελχί,  Ίντιρα Γκάντι. Αμέσως μετά τις διατυπώσεις, αφήνουμε προσωρινά  πίσω μας το Δελχί και αναχωρούμε οδικώς για τη Ματούρα, τη γενέτειρα του Κρίσνα για τους Ινδουιστές. Εδώ μας περιμένει η επίσκεψη στον ιερό ομώνυμο και φυσικά η πρώτη μας «μύηση» στην θρησκεία που εδώ και χιλιετηρίδες κυριαρχεί στη χώρα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε  στη θρυλική Άγκρα, τη κάποτε  περήφανη πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Μουγκάλ. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΆΓΚΡΑ

Ολοήμερη ξενάγηση στα αξιοθέατα της Άγκρα, με πιο εντυπωσιακό το Μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ, που χτίστηκε από τον Σουλτάνο Σαχ Τζαχάν προς τιμή της γυναίκας του Μουμτάζ, στα μέσα του 17ου αιώνα. Το μαυσωλείο κοσμείται με εξαιρετικές παραστάσεις και εντυπωσιάζει με την απαράμιλλη αρχιτεκτονική του αρτιότητα. Επόμενος σταθμός το Φρούριο της Άγκρα, με τείχη ύψους 20 μέτρων, αποτελούμενο από παλάτια με κορυφαίο κτίσμα το μαργαριταρένιο τζαμί. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μαυσωλείο του Ιτιμάντ Ουντ Ντάουλα, που αποτέλεσε αρχιτεκτονικό πρότυπο για την κατασκευή του Ταζ Μαζάλ. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μνημείο στις όχθες του ποταμού Γιαμούνα, που η κατασκευή του ξεκίνησε το 1622 από την Νουρ Τζαχάν, γυναίκα του αυτοκράτορα Τζαχανγκίρ, για τον Πέρση πατέρα της. Ο διάκοσμος από πολύτιμος λίθους και μάρμαρο από το Ρατζαστάν σίγουρα θα σας μαγέψει. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΆΓΚΡΑ – ΤΖΑΪΠΟΥΡ

Σήμερα διασχίζοντας την Ινδική ενδοχώρα, θα επισκεφθούμε το Φατεχπούρ Σικρί, τη  περίφημη «πόλη-φάντασμα» με τα υπέροχα παλάτια που έκτισε ο αυτοκράτορας Ακμπάρ, αλλά εγκαταλείφθηκε μόλις 14 χρόνια μετά την ίδρυση της, λόγω έλλειψης ικανοποιητικής υδροδότησης και σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ινδίας. Στη συνέχεια θα κάνουμε  στάση στο χωριό Αμπανέρι όπου θα έχουμε την ευκαιρία να φωτογραφήσουμε  ένα υπέροχο «Μπαολί», δηλαδή  μία δεξαμενή νερού χτισμένη με την παραδοσιακή κλιμακωτή αρχιτεκτονική που άνθισε στη Βόρεια Ινδία.  Άφιξη το απόγευμα στη Τζαϊπούρ, τη πρωτεύουσα της πολιτείας του Ρατζαστάν. Αργά το απόγευμα θα απολαύσουμε μία βόλτα στους γραφικούς δρόμους της «Ροζ Πόλης», όπως αποκαλείται η Τζαϊπούρ, αποκομίζοντας μία πρώτη ιδέα της απαράμιλλης ομορφιάς της και φυσικά θα παρακολουθήσουμε μία τελετή «Αάρτι», τη καθημερινή δέηση προς τους Θεούς, στη δύση του Ηλίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΤΖΑΪΠΟΥΡ

Η Τζαϊπούρ, η πρωτεύουσα του Ρατζαστάν, είναι μία πόλη που βρίθει από μνημεία και παλάτια, παρακαταθήκη των άξιων μαχαραγιάδων που έμειναν στην εξουσία συνάπτοντας συμφωνίες φιλίας με το “British Raj”, την βρετανική αποικιακή κυβέρνηση. Η μέρα μας ξεκινάει με την επίσκεψη ενός από τα επιβλητικότερα μνημεία της περιοχής. Το διάσημο κεχριμπαρένιο κάστρο «Αμπέρ Φορτ» έδρα του «γενάρχη» Τζάι Σίνχ που έδωσε το όνομά του στην πόλη, δεσπόζει στην κορυφογραμμή της οροσειράς που γειτονεύει με την Τζαϊπούρ και αποτέλεσε για αιώνες το σπίτι των περίφημων Ραζπούτ πολεμιστών. Ένας ελέφαντας (ή εναλλακτικά με τζιπ) θα σας απαλλάξει από τον κόπο να φτάσετε μέχρι το φρούριο. Μόλις φτάσουμε στην κορυφή, θα κάνουμε μια βόλτα μέσα από το εκτεταμένο συγκρότημα των αυλών και αιθουσών. Πολλά από τα δωμάτια έχουν όμορφες τοιχογραφίες, με πολύτιμους λίθους και καθρέφτες στους τοίχους. Πιο συναρπαστική, είναι η αίθουσα Sheesh Mahal (αίθουσα των κατόπτρων), όπου ένα ενιαίο φως λαμπτήρα αντανακλάται σε πολλούς καθρέφτες, φωτίζοντας το δωμάτιο. Στη συνέχεια μας περιμένει το καινούριο Παλάτι της Πόλης «Σίτι Πάλας», το μεγαλύτερο υπαίθριο αστεροσκοπείο στην Ασία, Ζαντάρ Μαντάρ και φυσικά το πασίγνωστο και πολυφωτογραφημένο «Χαβά Μαχάλ» -γνωστό ως παλάτι των ανέμων- του οποίου η εξαιρετική πρόσοψη αποτελεί στολίδι της πόλης. Στο παλάτι διέμεναν οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας και είχαν την δυνατότητα να παρατηρούν την κίνηση στην πόλη χωρίς να τις βλέπουν από έξω. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΤΖΑΪΠΟΥΡ – ΔΕΛΧΙ

Αμέσως μετά το πρωινό, αναχωρούμε οδικώς για τη πρωτεύουσα της Ινδίας,  Δελχί, που στη μακρόχρονη ιστορία του αποτέλεσε το άθροισμα όχι δύο ( Παλιό και Νέο ) όπως πιστεύουν οι περισσότεροι αλλά επτά ιστορικών πόλεων. Στη σύγχρονη εποχή, επιλέχθηκε από τους Βρετανούς, να αντικαταστήσει τη Καλκούτα ως πρωτεύουσα της Ινδίας το 1911 και μία νέα πόλη το Νέο Δελχί πήρε σάρκα και οστά  δίπλα στο ιστορικό  Παλαιό Δελχί των Μουγκάλ. Η άφιξη μας συνοδεύεται με την επίσκεψη στον επιβλητικότατο μιναρέ Κουτούμπ Μινάρ που από το τέλος του 11ου αιώνα, αποτελεί το παλαιότερο ισλαμικό μνημείο της Ινδίας. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΔΕΛΧΙ

Η γνωριμία μας με την πόλη θα ξεκινήσει από την ξενάγηση στο Νέο Δελχί, το οποίο αντανακλά την μεγαλοπρέπεια της άλλοτε κραταιής Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Θα δούμε την λεωφόρο Ραζπάθ με τα κυβερνητικά κτίρια, τη περίφημη  Πύλη της Ινδίας (μνημείο των πεσόντων του Α’ παγκοσμίου πολέμου), το Κοινοβούλιο και φυσικά το Ραζγκάτ  το μέρος, όπου έγινε η καύση της σωρού του Μαχάτμα Γκάντι. Συνεχίζουμε με την Παλαιά Πόλη την επιβλητική Σαχτζαχανμπάντ, με το Κόκκινο Φρούριο, έδρα κάποτε των  Μουγκάλ Αυτοκρατόρων  όπου κάθε χρόνο την 15η Αυγούστου,  ημέρα της ανεξαρτησίας της Ινδίας υψώνεται η σημαία από τον πρωθυπουργό,  το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο τζαμί της Ινδίας, το διάσημο  Τζαμά Μασίντ ( Τζαμί της Παρασκευής)  και φυσικά το υπέροχο Μαυσωλείο του Αυτοκράτορα Χουμαγιούν. Ενδιάμεσα θα απολαύσουμε μία ωραία βόλτα με παραδοσιακά τρίκυκλα ποδήλατα, τα φημισμένα «ρίκσο» στην ιστορική και πάντα πολύβουη αγορά Chandni Chowk για να πάρουμε μία γεύση της πολύχρωμης Ινδικής καθημερινότητας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΔΕΛΧΙ – ΑΘΗΝΑ

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.


Τιμή κατ’ άτομο :  745 €

Μονόκλινο : 1.095 €

Φόροι αεροδρομίων : 695€

Περιλαμβάνονται: 

Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό με την Qatar Airways

 

Αθήνα- Ντόχα       20.10 – 01.20+1

Ντόχα-Δελχί          02.45 – 08.45

 

Δελχί-Ντόχα          10.05 – 11.55

Βελιγράδι-Αθήνα   15.05 – 19.10 

 

Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* με ημιδιατροφή καθημερινά στα εστιατόρια των ξενοδοχείων

 

Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα

 

Ασφάλεια αστικής ευθύνης 

 

Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους

 

Αχθοφορικά/φιλοδωρήματα

 

Έμπειρος αρχηγός συνοδός

 

ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 

Φόροι αεροδρομίων  (695€)

 

Ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων ή δείπνων

 

Βίζα εισόδου στη χώρα 55€

 

Ταξιδιωτικά έγγραφα:

Απαραίτητο το διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία επιστροφής του ταξιδιού 

 

Για την έκδοση της βίζας χρειάζονται:

Απαραίτητη σκαναρισμένη έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατήριου σας (μορφή PDF 10–300 KB) με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την μέρα εξόδου από τη χώρα & μία σκαναρισμένη έγχρωμη φωτογραφία (μορφή JPEG 10 KB –1 MB, διαστάσεων 350 pixels μήκος Χ 350 pixels πλάτος) σε άσπρο φόντο.

 

Σημείωση: Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ή να πραγματοποιηθεί αντίστροφα, χωρίς όμως να παραλειφθεί κάποιο μέρος από τις ξεναγήσεις – εκδρομές όπως περιγράφονται αναλυτικά. 

ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ: 

Μέχρι 30 ημέρες πριν   : 80€ άτομο για οργανωμένα ταξίδια στην Ευρώπη

                                      : 140€ το άτομο για οργανωμένα ταξίδια μακρινά- εξωτικά

                                      : 40€ το άτομο για κρατήσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα και οδικές εκδρομές 

29-15 ημέρες πριν       : 250€ άτομο για οργανωμένα ταξίδια στην Ευρώπη και εξωτικά

                                    : Ακυρωτικά μίας διανυκτέρευσης για ξενοδοχεία στην Ελλάδα και οδικές εκδρομές 

14-01 ημέρες πριν      : Το σύνολο της αξίας της εκδρομής - ξενοδοχείου 

Ενημερωτικό Εκδρομής (ξενοδοχεία, πτήσεις ,ώρα συνάντησης στο αεροδρόμιο) 3 ήμερες πριν την αναχώρηση