GREEK GR
Δε-Πα: 9:00-19:00
Σαβ: 10:00-15:00
 210 33 33 300
Δε-Πα: 9:00-19:00
Σαβ: 10:00-15:00
 210 33 33 300

Βελιγράδι - Νόβισαντ – Νις 7 μέρες Οδικώς

1 Επιβάτης

- +
Ενήλικας
- +
από 2 ετών έως 11
- +
έως 2 ετών
Κλείσιμο
Οδική Εκδρομή Εξωτερικού

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ – ΝΙΣ

 7ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(504ΧΛΜ)

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο  τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 


2n ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ


Συγκέντρωση αναχώρηση για το Βελιγράδι. Άφιξη στα σύνορα των Ευζώνων, στάση στα αφορολόγητα για τις πιθανές σας αγορές. Διέλευση των συνόρων και μέσα από μια όμορφη διαδρομή, φτάνουμε στο Βελιγράδι. Άμεση τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της πόλης, ελεύθερος χρόνος , διανυκτέρευση.

 

3n ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρωινό και αμέσως ξενάγηση Βελιγράδι είναι μια πόλη η οποία έχει πολλά μνημεία. Η Σερβία έχει τη δική της μεγάλη ιστορία (Βυζαντινή και νεότερη γεμάτη με πολέμους μέχρι και σήμερα. Αυτή την ιστορία θα ακούσουμε από τον ξεναγό μας. Θα δούμε τα κατεστραμμένα ακόμη κτήρια από τον πόλεμο των Νατοϊκών δυνάμεων, απέναντι στην ανίσχυρη αλλά περήφανη Σερβία, που ωστόσο οι κάτοικοι της κράτησαν 78 ολόκληρες μέρες αμυνόμενοι, το κρατικό Θέατρο ( Narodni

pozoriste), το Εθνικό και εθνολογικό μουσείο, τη Βουλή, το Δημαρχείο της πόλης, το Σερβικό Πατριαρχείο! Επίσης δε θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε τη φυλακή όπου οι Τούρκοι κρατούσαν αιχμάλωτο τον ήρωα της Ελληνικής επανάστασης ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ μαζί με τους συντρόφους του. Αυτή η φυλακή βρίσκεται στον πύργο του ΝΕΜΠΟΪΣΑ (NEBOJSA) δίπλα στον ποταμό SAVA, όπου και πέταξαν τα κορμί του μετά την δολοφονία του (το πτώμα του Ρήγα δεν βρέθηκε ποτέ για την ταφή

του).Προς τιμή του σήμερα οι Σέρβοι έστησαν μνημείο με την προτομή του σε περίοπτη θέση. απέναντι από το πάρκο του ΚΑΛΕΜΕΓΚΝΤΑΝ, ονόμασαν δε τον δρόμο σε οδό ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ. Ήταν ο οραματιστής της ένωσης των βαλκανικών χωρών. Μετά την ξενάγηση χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Σας προτείνουμε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού KNEZ MIHAJLOVA (Κνεζ Μιχαηλοβα) όπου θα βρείτε πολλά και όμορφα καταστήματα για πιθανές σας αγορές. Η επιλογή δική σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος στη διάθεση των εκδρομέων, διανυκτέρευση.

 

4n ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ-ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για την πόλη του ΝΟΒΙΣΑΝΤ. Σε απόσταση περίπου 90 χμ. και διασχίζοντας τον μεγάλο ποταμό ΔΟΥΝΑΒΗ, φτάνουμε στην πανέμορφη πόλη και πρωτεύουσα της Βοϊβοντινα (VOJVODINA) το (Novi Sad). Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Κρουσεντολ (16οςαι) στη Φρουσκα Γκορα και το Σρεμσκι Καρλοβτσι (Sremski Karlovci). Περιήγηση  στην πόλη και μετά χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ δείπνο σε ποταμόπλοιο (προαιρετικά) με 2-3 ώρες κρουαζιέρα στο  Δούναβη και Σαβα ποταμό, επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ)

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη να την εκμεταλλευτείτε όπως θέλετε και σύμφωνα με τις υποδείξεις του αρχηγού σας.

 

6n ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΝΙΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την ιστορική πόλη Νις, όπου γεννήθηκε  ο Μέγας Κωνσταντίνος. Σύντομη περιήγηση στην πόλη  και συνεχίζουμε για τα σύνορα Ευζώνων  με καθοδόν στάσεις, άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

 

7η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ(504ΧΛΜ)

Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας
  • Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία   .
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο, αρχηγό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

 


Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία

 

 

 

Σημείωση:  Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

 

Βελιγράδι - Νόβισαντ 7ημ       

 

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Διατροφή

ΤΙΜΗ

 Παιδί
2-12

Επιβ.
Μονόκ

Παρατηρήσεις

22/12


05/01

Panorama 3*

ημιδιατροφή

220 €

100 €

100 €

Πρωινό κατά την διαμονή στην Θεσσαλονίκη  

88 Rooms 4*

ημιδιατροφή

280 €

100€

140 €

Queen's Astoria Design 4*

ημιδιατροφή

280 €

100€

140 €

Crystal Hotel Belgrade 4*

ημιδιατροφή

299 €

100€

150 €

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Πράγα.  Άφιξη στην ‘‘χρυσή πόλη’’ και συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και η ξενάγησή μας ξεκινάει με το  ‘‘Μικρό μέρος’’ (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Νικολάου, θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘‘Βασιλικής οδού’’ ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το  Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την ‘‘παρέλαση των αποστόλων’’ καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Μετά την ξενάγηση θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο για να απολαύσουμε την παραδοσιακή τοπική κουζίνα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ διασκεδάστε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας.

2η μέρα: ΠΡΑΓΑ - (ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ Προαιρετικά)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η μέρα είναι ελεύθερη, πρότασή μας είναι μία ολοήμερη εκδρομή στη  δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα στο «Τσέσκυ Κρούμλοβ». Χείμαρροι του ποταμού Βολτάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία όπως και η Πράγα, είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια,  τις εκκλησίες  και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η ‘‘κρυφή γέφυρα’’. Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Επιστροφή στην Πράγα. Βράδυ ελεύθερο.

3η μέρα: ΠΡΑΓΑ – (ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε από την Πράγα με προορισμό την γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία. Γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε  γιατί  ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α.  περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Μετά την ξενάγηση μας στην πόλη θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Αναχώρηση για την Πράγα. Βράδυ ελεύθερο. 

 

4η μέρα: ΠΡΑΓΑ – (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗΣ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγηση μας ξεκινάει  με το μοναστήρι του Στράχοβ  και το Λορέττο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, στη  συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγ. Βίτου και στην ‘‘βασιλική’’ του Αγ. Γεωργίου. Μετά την ξενάγησή μας θα έχουμε 2ωρη κρουαζιέρα στο ποταμό Βολτάβα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την Πράγα από μια άλλη άποψη. Η κρουαζιέρα θα συνοδεύεται από γεύμα σε μπουφέ. Μετά το γεύμα ελεύθεροι για μια βόλτα στην πόλη.  Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση  «Μαύρου Θεάτρου», όπερα κ.α. ,   άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου!

5η μέρα: ΠΡΑΓΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και με τις καλύτερες εντυπώσεις από την όμορφη πρωτεύουσα της κεντρικής Ευρώπης, αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής.