GREEK GR
Δε-Πα: 9:00-17:00
Σαβ: 10:00-15:00
 210 33 33 300
Δε-Πα: 9:00-17:00
Σαβ: 10:00-15:00
 210 33 33 300

1 Επιβάτης

- +
Ενήλικας
- +
από 2 ετών έως 11
- +
έως 2 ετών
Κλείσιμο
Heraklion
Το Ηράκλειο είναι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Κρήτης, το οικονομικό κέντρο του νησιού και πρωτεύουσα της περιφέρειας κατ’ επέκταση.  Ως γνωστόν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, την 5η μεγαλύτερη συγκεκριμένα - σύμφωνα με την απογραφή του 2011.
 
Πρόκειται για ένα πραγματικό και σύγχρονο αστικό κέντρο, το οποίο καταφέρνει να διατηρεί ταυτόχρονα το γραφικό χαρακτήρα μιας ιστορικής πόλης με «αέρα» θάλασσα, πράγμα το οποίο το καθιστά έναν προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου.  Μην περιμένετε λοιπόν για το επόμενο καλοκαίρι, μπείτε στο travelplan.gr, κλείστε τα φθηνότερα αεροπορικά και πάμε παρέα μια βόλτα στην πόλη!

Η πόλη του Ηρακλείου λόγω της στρατηγικής γεωπολιτικής θέσης του στη νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου, συνδέει τρεις ηπείρους και πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς!  Γεγονός το οποίο αντανακλάται πλήρως στο πρόσωπο της πόλης.  Συγκεκριμένα η πόλη αντανακλά με σαφήνεια τους διαφορετικούς πολιτισμούς που άνθισαν στην περιοχή στο πέρασμα των αιώνων: Βυζαντινά οικοδομήματα στέκονται δίπλα σε Ενετικά δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και Οθωμανικές κατασκευές.

Έμβλημα της πόλης ο μεσαιωνικός Κουλές, που δεσπόζει στο βενετσιάνικο λιμάνι κλέβοντας ομολογουμένως την παράσταση από τα εναπομείναντα τείχη (της ίδιας περιόδου).  Οι πρώτες οχυρώσεις κατασκευάστηκαν από τους Άραβες και τον 15ο αι. ενισχύθηκαν από τους Ενετούς.  Από τους επτά προμαχώνες των τειχών σώζεται σήμερα ο προμαχώνας Μαρτινέγκο, όπου βρίσκεται και ο τάφος του διάσημου συγγραφέα Ν. Καζαντζάκη και από όπου μπορεί κανείς να απολαύσει μια μοναδική θέα σε όλη την πόλη.  Από τις τέσσερις πύλες εισόδου της πόλης σώζονται η Χανιόπορτα (1570), με το χαρακτηριστικό ανάγλυφο φτερωτό λιοντάρι του Αγίου Μάρκου και η Καινούργια Πόρτα (1587) στη νότια πλευρά.

Το σύγχρονο Ηράκλειο κρατά την παράδοση μιας από τις πιο ελκυστικές πόλεις της μεσογειακής λεκάνης, καθώς μπορεί να καλύψει και να ικανοποιήσει όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις ενός επισκέπτη.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι επί αιώνες υπήρξε η «μητρόπολη» της Κρήτης, ενώ εξακολουθεί μέχρι σήμερα να κρατά τα σκήπτρα αυτής προσφέροντας πλήθος δραστηριοτήτων.

Φυσικά δε θα πρέπει να αφήσει ανεκμετάλλευτη κανείς τη δυνατότητα να γνωρίσει την ιστορία της πόλης και τα επιτεύγματα των πολιτισμών, που αναπτύχθηκαν στην περιοχή, επισκεπτόμενος τα μουσεία της και θαυμάζοντας από κοντά τους μοναδικούς θησαυρούς που φιλοξενούν, αρχής γενομένης από την ξακουστή φυσικά Κνωσό.

ΗΡΆΚΛΕΙΟ

sunny

Σήμερα

Αίθριος

12°c

windy

BF 2

 • Τρίτη

  sunny

  14°C

  Βόρειος ασθενής - 3 BF BF 3
 • Τετάρτη

  sunny

  18°C

  Bορειοδυτικός πολύ ασθενής - 2 BF BF 2
 • Πέμπτη

  sunny

  17°C

  Bορειοδυτικός ασθενής - 3 BF BF 3
 • Παρασκευή

  sunny

  18°C

  Bορειοδυτικός σχεδόν μέτριος - 4 BF BF 4
 • Σάββατο

  sunny

  15°C

  Βορειοδυτικός μέτριος - 5 BF BF 5
deltiokairou