GREEK GR
Δε-Πα: 9:00-17:00
Σαβ: 10:00-15:00
 210 33 33 300
Δε-Πα: 9:00-17:00
Σαβ: 10:00-15:00
 210 33 33 300

1 Επιβάτης

- +
Ενήλικας
- +
από 2 ετών έως 11
- +
έως 2 ετών
Κλείσιμο
Istanbul

Φημίζεται ως μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσµου.  Πολιτισµικό σταυροδρόµι και η µοναδική πρωτεύουσα που µοιράζεται ανάµεσα σε δύο ηπείρους.  Συνδετικός κρίκος μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, υπήρξε πρωτεύουσα τριών αυτοκρατοριών: της Ανατολικής-Ρωμαϊκής, της Βυζαντινής και της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Σήμερα η Κωνσταντινούπολη, με πληθυσμό περίπου 12 εκατομμύρια κατοίκων, αποτελεί μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου, η οποία εξελίσσεται σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη, προστατεύοντας όμως την κληρονομιά της.

Εκ των ων ουκ άνευ μια επίσκεψη στην Αγιά-Σοφιά και το Μπλέ Τζαμί - ακριβώς απέναντι.  Θα σας συστήναμε επίσης μια επίσκεψη στο φημισμένο παλάτι Τοπ-Καπί, που λειτουργεί σήμερα ως μουσείο, φιλοξενώντας μεταξύ άλλων τους «θησαυρούς» των σουλτάνων και ισλαμικά κειμήλια μεγάλης αξίας.

Πάνω απ’ το Βόσπορο θα έχετε μια μοναδική ευκαιρία να δείτε το ηλιοβασίλεμα να παίρνει ένα ξεχωριστό χρώμα.  Μια φαντασµαγορική εµπειρία αισθήσεων!  Συμβουλή μας να αναζητήσετε τη µαγεία της Πόλης, πέρα από τα γνωστά µνηµεία, ανακαλύπτοντας την ιδιαίτερη ομορφιά της στα σοκάκια κάτω από έναν ορίζοντα µε τις ταράτσες να μπλέκονται σε ένα ονειρικό συνονθύλευμα τους µιναρέδες, ενώ η έντονη ιστορία της Πόλης μοιάζει να ζωντανεύει σε κάθε σας βήµα.

Τέλος μην παραλείψετε να γευτείτε την περίφημη τούρκικη κουζίνα και τα εκπληκτικά γλυκά της, μια καταπληκτική συνάντηση δυτικών και ανατολικών γεύσεων.  Ελάτε λοιπόν παρέα μας να γνωρίσουμε αυτή την πόλη, τη γεμάτη αντιθέσεις!

 

Κωνσταντινούπολη: 3 λόγοι να την επισκεφθείτε από το travelplan.gr!

 

Η αλήθεια είναι ότι δε χρειάζεται κανείς λόγο για να επισκεφθεί τη σαγηνευτική Κωνσταντινούπολη, αρκεί μια αφορμή!  3 «μυστικά», που πρέπει να γνωρίζετε:

1) Η Βασιλική Δεξαμενή
Από τα λιγότερο «διάσημα» αξιοθέατα της Πόλης, παρότι αξίζει πραγματικά τον κόπο!  Μην παραλείψετε λοιπόν να την επισκεφθείτε.

Πιο γνωστή ίσως ως το Υδραγωγείο του Ιουστινιανού, χτίστηκε το 532 και χρησιμοποιήθηκε μέχρι τον 16ο αιώνα.  Η αποκατάστασή της έγινε τον 19ο αιώνα, όπου και προστέθηκαν κίονες από διάφορα ρωμαϊκά κτίσματα.  Η μυστικιστική ατμόσφαιρα του χώρου δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον περιβάλλον, στο οποίο μπορείτε να περιηγηθείτε ανάμεσα στις 336 κολόνες του υπό τους ήχους κλασικής μουσικής!

2) Το χαμάμ
Η ιεροτελεστία του χαμάμ θα σας μεταφέρει σε περασμένες εποχές, ενώ θα απολαμβάνετε ένα από τα must της κοινωνικής ζωής της Ανατολής.
Ένα από τα καλύτερα χαμάμ θεωρείται το Καγκαλόγλου, κοντά στην Αγιά-Σοφιά, σε ένα υπέροχο κτίριο του 18ου αιώνα.  Σας προτείνουμε να απολαύσετε μια πλήρης περιποίηση - με μασάζ, για μια ολοκληρωμένη εμπειρία χαλάρωσης.

3) Το εξαιρετικό φαγητό
Δε χρειάζεται να πούμε πολλά για την πολίτικη κουζίνα.  Τα λόγια περισσεύουν!  Είναι σαφές ότι στην Κωνσταντινούπολη αγαπούν ιδιαιτέρως το φαγητό και το προσφέρουν και ιδιαιτέρως περιποιημένο!  Το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε ιδιαίτερες γεύσεις, αυθεντικής Ανατολής.  Συμβουλή μας: να μην αναλωθείτε μόνο σε «γεύσεις του δρόμου, αλλά να φάτε σε ένα καλό εστιατόριο» (όπου θα πρέπει ενδεχομένως να έχετε κάνει κράτηση πριν, γιατί  δύσκολα βρίσκει κανείς τραπέζι, αν δεν έχει κλείσει), καθώς και  να μην παραλείψετε να μπείτε σε ένα ζαχαροπλαστείο και να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά παραδοσιακά γλυκά τους!
Τέλος δοκιμάστε τα γευστικά τους τσάγια, χαλαρώνοντας με έναν από τους μυρωδάτους ναργιλέδές τους...


Tο travelplan.gr  σας αποκαλύπτει το μυστικό της Πόλης: Πριγκηποννήσια!

Τα Πριγκιποννήσια, είναι ένα σύμπλεγμα νησιών στη Θάλασσα του Μαρμαρά, νότια της Κωνσταντινούπολης.  Αποτελείται από 4 μεγάλα νησιά: την Πρώτη, την Αντιγόνη, τη Χάλκη και τον  Πρίγκηπος και 5 μικρότερα: την Πίτα, το Νέανδρο, την Οξειά, την Πλάτη και την Αντιρόβυθος.

Τα νησιά απέχουν 8 ως 11 μίλια από την Κωνσταντινούπολη.  Τα τέσσερα μεγάλα κατοικούνταν ανέκαθεν, ενώ τον 20ο αιώνα κατοικήθηκε και η Αντιρόβυθος.

Τα Πριγκιποννήσια είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής εκδρομικός προορισμός από την Κωνσταντινούπολη. Σήμερα σχεδόν όλα τα οργανωμένα ταξίδια στην Πόλη περιλαμβάνουν ένα πέρασμα από τα νησάκια αυτά στο πρόγραμμά τους!  Πρόκειται για το κοινό «μυστικό» μιας επίσκεψης στην Πόλη!

Στα Πριγκιποννήσια φτάνει κανείς με τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία από τα βασικά πορθμεία της Πόλης (Bostancı, Kartal, Sirkeci/Eminönü, Kabataş και Yenikapı).  Στα νησιά δεν υπάρχουν αυτοκίνητα και δρόμοι και οι όποιες μετακινήσεις γίνονται με παραδοσιακές άμαξες και ποδήλατα.  Γεγονός το οποίο προσδίδει έναν τόνο γραφικότητας, αλλά και «ηρεμίας» στην περιοχή.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα Πριγκιποννήσια επελέγησαν κατά το παρελθόν από μια σημαντική μερίδα του εύπορου πληθυσμού ως τόπος διαμονής.  Χτίστηκαν ακριβές επαύλεις και τα νησιά απέκτησαν έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, μια γεύση του οποίου θα σας συστήναμε να πάρετε στην επόμενη επίσκεψή σας στην Πόλη!  Η εαρινή και η θερινή περίοδος άλλωστε ενδείκνυνται ιδιαιτέρως.