GREEK GR
Δε-Πα: 9:00-17:00
Σαβ: 10:00-15:00
 210 33 33 300
Δε-Πα: 9:00-17:00
Σαβ: 10:00-15:00
 210 33 33 300

1 Επιβάτης

- +
Ενήλικας
- +
από 2 ετών έως 11
- +
έως 2 ετών
Κλείσιμο
Brussels
Η πόλη των Βρυξελλών είναι η πρωτεύουσα του Βελγίου, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας και διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.   Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είναι γνωστή και ως πρωτεύουσα αυτής!

Στις Βρυξέλλες εδρεύουν δύο από τα κεντρικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Μην παραλείψετε λοιπόν μια βόλτα στη γειτονιά με τα εντυπωσιακά κτίρια, που φιλοξενούν τους θεσμούς!

Αλλά και γιατί όχι μια επίσκεψη μέσα στο Κοινοβούλιο όπου διατίθενται audio-tours στους επισκέπτες, ενώ μπορείτε κάλλιστα να παρακολουθήσετε και μία συνεδρίαση. Θα νιώσετε έτσι ότι ο αφ’ υψηλού, απόμακρος αυτός οργανισμός για τον οποίο ακούτε καθημερινά, τελικά έχει «σάρκα και οστά» και είναι στην πραγματικότητα δίπλα σας!

Η πρώτη σας στάση ωστόσο υποχρεωτικά πρέπει να είναι στην πλατεία-σύμβολο των Βρυξελλών: η Grote Markt ή Grand Place, όπως είναι πιο γνωστή, αποτελεί την καρδιά του Βελγίου από το 12ο αιώνα!  Περιμετρικά αυτής άνθησαν οι διάφορες συντεχνίες και παρατηρώντας κανείς τα δεκαεφτά κτίρια που την πλαισιώνουν, θα διαπιστώσει ότι το καθένα φέρει το σύμβολο της συντεχνίας που το έχτισε.  Την παράσταση κλέβει το μέγαρο της συντεχνίας των αρτοποιών, όπου και στεγάζεται το Café Roy d' Espagne.

Γεγονός είναι ότι οι κακές γλώσσες θέλουν την πόλη των Βρυξελλών να είναι βαρετή.. Το κάθε άλλο!  Η πρωτεύουσα της σοκολάτας και της μπίρας, του καφέ και της αρ νουβό, του σουρεαλισμού και των κόμικ, μόνο βαρετή δε θα μπορούσε να είναι.  Δε μένει παρά να την ανακαλύψετε!


To travelplan.gr σας προτείνει τι μπορείτε να κάνετε μέσα σε 48 ώρες στις Βρυξέλλες

Οι Βρυξέλλες είναι μια από τις μικρότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης αφού ο πληθυσμός της ίσα που ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο κατοίκους αλλά ταυτόχρονα έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους γραφειοκράτες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα είναι και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πρωτεύουσες για να γνωρίσετε με σπουδαία ιστορία και μοναδικό χαρακτήρα ενώ σε λιγότερες από δύο ώρες είσαστε σε αυτή είτε ξεκινήσετε από το Άμστερνταμ είτε ξεκινήσετε από το Παρίσι.   

Ανακαλύψτε γιατί οι fashionistas λατρεύουν τις Βρυξέλλες
Αναζητήστε την ιδανική ευκαιρία που ψάχνετε για τα ψώνια σας στους λιθόστρωτους δρόμους της περιοχής Dansaert. Η ιστορία της μας πάει πίσω στον 10 αιώνα όπου ξεκίνησε ως καλά οχυρωμένος εμπορικός σταθμός στο εμπόριο των υφασμάτων και σήμερα έχει εξελιχθεί στην αγαπημένη περιοχή των πιο διάσημων Βέλγων και διεθνών σχεδιαστών ρούχων. Μάλιστα, πολλοί από τους Βέλγους σχεδιαστές έχουν αποφοιτήσει από την φημισμένη σχολή La Cambre στις Βρυξέλλες. Βρείτε την επόμενη βαλίτσα σας στο κατάστημα του Βέλγου σχεδιαστή Olivier Strelli, άλλωστε τον εμπιστεύονται πελάτες όπως ο Mick Jagger και η Brigitte Bardot.


Φύγαμε για τις υπαίθριες αγορές
Αναμφίβολα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια ενός ταξιδιού είναι η επίσκεψη στις υπαίθριες αγορές κάθε πόλης και από τον κανόνα δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση και οι Βρυξέλλες. Ανάμεσα λοιπόν στις οδούς Hautes και Blaes, κάθε μέρα από το 1870 και έπειτα στήνεται μια εντυπωσιακή αγορά στην οποία μπορεί να ανακαλύψετε θησαυρούς ή απλά να νιώσετε σαν ντόπιος ζώντας μια από τις αγαπημένες συνήθειες των Βέλγων. Πιείτε έναν καφέ στο De Skieven Architekt, ένα από τα πιο παλιά cafes της πόλης και κάντε έναν περίπατο στην περιοχή Sablon, γνωστή για μερικές από τις πιο διάσημες chocolatiers της πόλης. Δοκιμάστε σοκολατένιες δημιουργίες στο Wittamer, ένα μαγαζί με ιστορία ενός αιώνα.


Κάντε ποδήλατο!
Μπορεί το Άμστερνταμ να φημίζεται για τα ποδήλατα του όμως και οι Βρυξέλλες δεν πάνε πίσω. Περίπου 50 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων συνδέουν τα πάρκα της πόλης ενώ το πρόγραμμα δημόσιων ποδηλάτων Villo προσφέρει 2,500 ποδήλατα σε ολόκληρη την πόλη. Το ημερήσιο κόστος για την ενοικίαση ενός ποδηλάτου Villo είναι περίπου 1,5 ευρώ ενώ στον σταθμό Gare du Nord μπορείτε να βρείτε και ένα πλήρως εξοπλισμένο συνεργείο για το ποδήλατο σας. Αν αποφασίσετε να κινηθείτε με το ποδήλατο ακολουθήστε διάφορες ομαδικές εξορμήσεις – ξεναγήσεις και γνωρίστε τις κρυφές γωνιές της πόλης.


Ξεδιψάστε!
Καθώς βρίσκεστε στην Βόρεια Ευρώπη η μπύρα εδώ κατέχει σημαντική παρουσία στην καθημερινότητα. Αναζητήστε λοιπόν, ένα από τα τυπικά estaminets (μικρά café) της πόλης. Οι ντόπιοι τα προτιμούν καθώς σε αυτά μπορούν να βρουν ποικιλίες από μπύρες που δεν μπορείς να τις βρεις στο εμπόριο ή στα bars της πόλης. Επίσης, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το τοπικό ποτό kriek. Το ιδανικό μέρος για να το απολαύσετε είναι η pub La Morte Subite! Μπορεί το όνομα της pub να σημαίνει «ξαφνικός θάνατος» ωστόσο μην φοβηθείτε!


«Ανάβαση» στον λόφο των Μουσείων
Στο τέλος του 19ου αιώνα ο Βασιλιάς Λεοπόλδος Β’ αποφάσισε να μετατρέψει μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης σε μια περιοχή γεμάτη μουσεία, φθάνοντας σήμερα σε αυτό που γνωρίζουμε ως Mont des Arts (ή λόφος των τεχνών). Επισκεφθείτε το αφιερωμένο στη ζωή του Βέλγου σουρεαλιστή ζωγράφου Rene Magritte, το Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών καθώς και το Μουσείο Μουσικών Οργάνων.


Γαστρονομικές δημιουργίες
Καμιά άλλη γαστρονομική δημιουργία δεν συγκινεί περισσότερο τους Βέλγους από τα μύδια με συνοδεία από πατάτες τηγανητές. Δοκιμάστε τα στα μικρά οικογενειακά cafes απέναντι από τον ναό St. Catherine, κοντά στην παλιά ψαραγορά της πόλης.